Vejledning til indholdskopiering i Klassetrivsel

Denne vejledning beskriver, hvordan du som bruger af Klassetrivsel har mulighed for at kopiere indholdet af en undersøgelse eller et spørgsmål du tidligere har oprettet. 

Der er små forskelle i, hvad du kan kopiere afhængig af din brugerrolle i Klassetrivsel. Alt vil fremgå at vejledningen herunder. Hvis du mangler rettigheder, kan du henvende dig til din enhedsadministrator.

 

Hvad kopieres?

Når du kopierer indhold, så kopierer du netop kun indholdet. Det er altså ikke muligt at kopiere deltagergrupper eller deltagerer. Du skal altså derfor, som ved oprettelse af en ny undersøgelse, tilføje de deltagere du ønsker skal deltage i undersøgelsen. 

Kopiering af en hel undersøgelse:

Du kan kopiere en undersøgelse uanset om den er afsluttet, i gang eller endnu ikke udgivet.

 

Sådan kopierer du indholdet fra en undersøgelse:

 

  1. På siden UNDERSØGELSER lokaliserer du den undersøgelse, du ønsker at kopiere. Tryk på de tre prikker

2. Vælg kopier

3. Giv undersøgelsen et navn

4. Tryk OK

5. Nu er din undersøgelse kopieret og du kan finde den på listen på fanen undersøgelser

Kopiering af et spørgsmål i en undersøgelse:

Du kan kopiere spørgsmål i en undersøgelse. Dette er relevant for dig, der har sammensat dine egne svarmuligheder, som du ønsker at benytte til forskellige spørgsmål. Du kan altså kopiere en spørgsmålstype med det sæt af svarmuligheder, som du ønsker at genbruge. Dette gælder for Basisbruger++

 

For at kopiere et spørgsmål, følg da vejledningen her:

  1. Vælg den undersøgelse, som du vil arbejde med
  2. Find det spørgsmål, som du ønsker at kopiere
  3. Tryk på de tre prikker ud for spørgsmålet

4. Tryk på kopier

5. Skriv det spørgsmål ind i feltet i vinduet, som du ønsker at stille deltagerne og tryk OK

Spørgsmålet er nu oprettet og du kan finde det i din spørgsmålspakke i undersøgelsen.

Hvilke begrænsninger er der ift roller og rettigheder?

Der kan være enkelte tilfælde, hvor du ikke kan kopiere en undersøgelse. Dette forekommer, hvis undersøgelserne du gerne vil kopiere indeholder spørgsmålstyper, som din brugerrolle ikke har rettighed til at oprette.

  1. Hvis du har brugerrollen Basisbruger++ så vil du kunne kopiere alle de undersøgelser og spørgsmål, der er tilgængelige for dig.
  2. Hvis du er Basisbruger+ kan du kopiere undersøgelser, der udelukkende indeholder spørgsmål fra spørgsmålsbiblioteket. Du kan ikke kopiere på spørgsmålsniveau.
  3. Hvis du er Basisbruger har du ikke rettighed til at kopiere undersøgelser eller spørgsmål.

 

Eksempel: En kollega med rollen Basisbruger++ har delt en undersøgelse med dig, hvori der indgår spørgsmål som din kollega selv har skrevet. Du vil gerne kopiere undersøgelsen, så du kan gennemføre den i din egen klasse. Du har selv rollen Basisbruger+ og derfor får du en fejlmeddelelse, hvor der står at du mangler rettigheder. Dette er korrekt og du kan IKKE kopiere din kollegas undersøgelse. Ønsker du at bruge kollegaens undersøgelse må du enten bede din kollega oprette den for dig og dele den med dig eller du må bede din enhedsadministrator om at at tildele dig brugerrollen Basisbruger++.