
Klassetrivselbloggen – vores bibliotek med artikler, indlæg og inspiration i trivsels- og relationsarbejdet.
Læsningseksempler i Klassetrivsel
Læs hvad du kan se efter i dine sosiogrammer i Klassetrivsel.
Skole-/hjem samtaler
Skal du i gang med skole-hjemsamtalerne?
Her giver vi vores forslag til, hvilke fordele du får ved at benytte Klassetrivsel som forberedelse til dine samtaler.
Når du opretter en undersøgelse
Når du skal oprette en undersøgelse Når du bestemmer dig for at du vil oprette en undersøgelse, så er der her et par ting, som kan hjælpe dig i din proces. Hvad vil du gerne undersøge? Det første du skal overveje er, hvad dit behov er. Hvad vil du gerne...
Biblioteket i Babylon
Biblioteket i Babylon er en social leg, der træner elevernes samarbejdskompetence. Forslag til alderstrin: 4.-10. klasse. Printvenlig PDFBiblioteket i Babylon (Sociale lege) Klassetrin: 4.-10. klasseAntal elever: hele klassenVarighed: 10-20...
Gode råd ved skolestart
Børns Vilkår har udarbejdet en række gode råd til fagpersoner vedrørende den gode skolestart. Vi har samlet dem til dig her.
Fællesskabende didaktikker
Fællesskabende didaktikker kan være en måde at arbejde kontinuerligt med klassens generelle trivsel. Klassetrivsel kan benyttes som en måde at få indblik i klassens gruppedynamikker, og dermed understøtte læreren i sammensætningen af grupper, makkerpar og siddepladser.
Samarbejde mellem lærere og pædagoger om elevernes trivsel
En undersøgelse foretaget af Danmarks Evalueringsinstitut/EVA viser, at et velfungerende samarbejde mellem lærere og pædagoger har indflydelse på elevernes trivsel.
Sådan gør vi hos os – Min Friskole i Ørum
Kunst, krop og elevers trivsel” er titlen på et masterprojekt fra DPU udarbejdet af Trine Kjær Skovgaard.
Trine Kjær Skovgaard er lærer på Min Friskole. Min Friskole er en nyetableret friskole, som ligger i Ørum på Djursland. Skolen rummer 165 elever fra 0. til 9. årgang.
Sådan gør vi hos os – Thorning Skole
På Thorning Skole har medarbejderne i fællesskab gennem en årrække etableret en samarbejds- og evalueringskultur, som har medført en bevægelse fra brandslukning og frustration til samarbejde og forebyggende indsatser.
Trivselsudfordringer håndteres i fællesskab, forældresamarbejdet er udvidet og styrket og ikke mindst, så bliver ingen elever overset i en travl hverdag.