Vejledning til Installationsadministrator

Denne vejledning guider dig gennem de muligheder du har som Installationsadministrator. Vejledningen her er en generel vejledning. Der kan forekomme afvigelser på det site du har adgang til. Dette er fordi din kommune har en særlig aftale med Klassetrivsel. Vi konfigurer hvert site ud fra kundens (ofte kommuner) ønsker. Derfor kan din Klassetrivsel se lidt anderledes ud. Har du spørgsmål kan du altid kontakte os på info@klassetrivsel.dk

Indholdsfortegnelse:

Hvordan bliver jeg installationsadministrator?

For at blive installationsadministrator for en kommune, skal du have et UNI-login, som er tilknyttet kommunen. Når du har dette, kan du rette kontakt til Klassetrivsel på info@klassetrivsel.dk, så sørger vi for, at du får den korrekte rolle i Klassetrivsel. Du skal sørge for, at du har en af følgende roller: UNI-C/STIL: Lærer (på den kommunale enhed) eller Konsulent. 

Hvor logger man ind?

Du logger ind på kommunens site med dit unilogin. Hver kommune har sit eget site som hedder: kommunenavn.klassetrivsel.dk (f.eks. viborg.klassetrivsel.dk eller trondheim.klassetrivsel.no).

Hvad kan man som installationsadministrator?

Som installationsadministrator kan du holde øje med og styre forskellige ting i Klassetrivsel. Alt efter hvilke abonnementer kommunen har kan der være yderligere muligheder.

Se hvad du kan som Installationsadministrator i videoen

Fanen ADMINISTRATION

Under administrationsfanen har du som installationsadministrator mulighed for at administrere forskellige roller. Både på kommunen, men også på kommunens skoler.

På samme fane kan installationsadministrator også tildele, fjerne eller redigere i brugernes roller. På kommunens enhed kan installationsadministrator tildele de roller, der er behov for. På skolerne kan installationsadministrator tildele rollen enhedsadministrator til de brugere, der skal have denne rolle ude på skolerne.

Se potentielle brugere eller aktive brugere uden rettigheder.

  • Potentielle brugere er brugere, der har mulighed for at logge ind i Klassetrivsel, men som ikke har været logget ind og dermed aktiveret sin bruger. 
  • Brugere uden rettigheder, er brugere, der har været logget ind, men som ikke er mappet direkte fra UNI-C. Disse brugere har ikke adgang til noget i Klassetrivsel før de får tildelt en brugerrolle.

 

Audit-trail

Audit lader dig få overblik over brugen i din kommune. Du kan se historik for både brugere og for hændelser

Historik (audit-trail) for en BRUGER (udvalgt historik)

Du kan se en brugers udvalgte aktivitet ved at vælge enheden og dernæst vælges brugeren du vil se historik for.

 Vælg herefter den bruger, der ønskes historik for.

Når brugeren er valgt vises aktiviteten for denne på en liste. Vi har valgt at vise udvalgt historik ud fra en vurdering af, hvilken historik, der kan være relevant. Hvis der er en hændelsestype, som du ønsker, men som vi pt ikke viser, så kan du sende dit forslag til os på info@klassetrivsel.dk.

Historik for HÆNDELSER

Det er også muligt at søge på en hændelsestype i stedet for på en bruger. 

Dette gøres ved at vælge hændelser i stedet for bruger:

Vælg den enhed, du vil se hændelser for

Vælg den hændelse du vil spore.

Når en hændelse er valgt vises en liste med hændelser med det samme.

Fanen Installation

Under fanen INSTALLATION er tre underfaner – Indstillinger, roller og spørgsmålspakker.

 

INDSTILLINGER:

Her kan det ses, hvordan sitet er konfigureret. Det er muligt at se:

  1. Hvornår installationen er oprettet
  2. Hvor længe undersøgelsers data gemmes for enhederne
  3. Hvordan kommentarfeltet er opsat: Altid, aldrig eller valgfrit
  4. Hvilke logintyper, der er aktiveret: i eksemplet er valgt brugernavn/kodeord, men dette er altid UNI-C/STIL
  5. Hvilke licenser der er aktiveret på sitet. Dette kan ikke redigeres af Installationsadministrator. Hvis du mener noget bør ændres, skal du kontakte Klassetrivsel på info@klassetrivsel.dk
  6. Du kan også se hvilket sprog, der er tilgængeligt på sitet

Til højre vises enhederne i installationen. Enhedernes ID kan ses ved at folde enheden ud.

Roller:

Under fanen roller kan det ses hvilke roller der findes i Klassetrivsel, hvilke UNI-C/STIL roller der mappes fra og til. Det er også muligt at se, yderst til højre, hvilke roller, der har mulighed for at tildele en rolle. Hvis rollen hverken mappes eller kan tildeles af nogen, er rollen ikke aktiv på sitet og derved ikke i brug.

Spørgsmålspakker:

Under spørgsmålspakker kan du se, hvilke biblioteker, spørgsmålspakker, -kategorier og spørgsmål.

Fold bibliotekerne ud på pilene for at få adgang til spørgsmålskategorierne.

Fold kategorierne ud for at få se spørgsmålspakkerne.

Se spørgsmålene ved at folde spørgsmålspakkerne ud.


 

Hvis der er noget du har brug for at kunne, som du ikke kan finde oplysninger om eller du har spørgsmål til denne vejledning, så er du velkommen til at kontakte os på info@klassetrivsel.dk

**Yderligere faner

Alt efter hvilke abonnementer din kommune har, så er der yderlige to faner, der kan være aktive. Fanen UNDERSØGELSER er tilgængelig, såfremt kommunen abonnerer på Distribuerbare Undersøgelser. Fanen EVALUERINGER er tilgængelig, såfremt kommunen abonnerer på Evalueringer (Klassetrivsels TOPI-modul)

 

Fanen Undersøgelser

På fanen UNDERSØGELSER har du som installationsadministrator mulighed for at se de undersøgelser der er lavet fra kommunen. Dette kræver abonnement på Distribuerbare Undersøgelser. Der findes en særskilt vejledning til Distribuerbare undersøgelser, som vi henviser til.

Fanen EVALUERINGER

Evalueringsfanen er tilgængelig hvis kommunen har abonnement på Evalueringer. Evalueringer er Klassetrivsels fleksible TOPI-modul. Kontakt os for mere info på info@klassetrivsel.dk.