Lad deltagerne besvare

Denne del af vores e-learning-light guider dig igennem processen med at indsamle deltagernes besvarelser. Formålet med denne quick-guide er, at du hurtigt får et overblik og hurtigt komme i gang. Har du brug for en dybere forståelse eller har du brug for at læse mere, henviser vi til vores grundigere e-learningsforløb, der indeholder alt hvad man kan få brug for af viden om Klassetrivsel.

Engangsnøgler

Når deltagerne skal besvare en undersøgelse skal de logge på med unikke engangsnøgler. Her kan du læse, hvor du finder disse nøgler:

Hent engangsnøgler

Engangsnøgler hentes for hver deltagergruppe.

 1. Vælg fanen ”DELTAGER”
 2. Tryk ”HENT NØGLER”
 3. Vælg mellem ”KOPIER NØGLER” eller ”PRINT NØGLER”
  1. KOPIER NØGLER: Engangsnøglerne kopieres til computerens udklipsholder
  2. PRINT NØGLER: Der åbnes et ekstra dialogvindue, hvorfra nøglerne videresendes direkte til computerens udskriftsystem. Nøglerne downloades derfor ikke lokalt til computerens download-mappe.
 4. Deltagerne logger ind på svarsiden. Svarsiden er unik for institutionen og findes ved at skrive sådan: kommune.klassetrivsel.dk/user. Eksempel www.rudersdal.klassetrivsel.dk/user. Den præcise adresse står også på deltagernes udleverede engangsnøgle.

Se i videoen, hvor du finder deltagernøgler/engangsnøgler

Forløbet for deltagerne

5. Deltagerne logger ind på svarsiden (kommune.klassetrivsel.dk/user) ved at indtaste deres engangsnøgle i feltet på siden. Svarsiden står på deltagernes engangsnøgler.

 

6. Når deltagerne er logget ind, møder de som det første den introtekst, der er forfattet til dem, da undersøgelsen blev oprettet. Her læser deltagerne formålet for hvorfor de skal besvare undersøgelsen, og hvad den skal anvendes til. Introduktionsteksten skal sproglig tilpasses deltagernes aldersniveau og læsefærdighed.

Du kan læse vores råd til introteksten og hvordan den bør formuleres i e-learningen GDPR-persondatasikkerhed.

Se hvor eleverne logger ind i videoen

Efter introteksten

 • Deltagerne møder spørgsmålene et ad gangen indtil alle spørgsmål er besvaret og…
 • …til sidst afsluttes undersøgelsen, når deltageren ser afslutningsmeddelelsen.

 

Undervejs

 • Deltagernes svar gemmes automatisk. Skulle der ske fejl undervejs (fx nedbrud af pc eller netværk) eller har deltagerene brug for at afbryde undersøgelsen, vil svarene være gemt, således de ikke skal starte forfra ved næste indlogning.

 

Efter undersøgelsen

 • Låses deltagerens svar og engangsnøgle. Dette vil sige, at deltageren ikke længere kan tilgå sine svar og foretage ændringer.

 

Statusfanen

 • Mens deltagerne svarer, kan du følge med i undersøgelsens fremdrift. Du kan blandt andet se, hvem der har svaret, og hvem der mangler at svare. Dette giver dig mulighed for at hjælpe deltagere, der måske har brug for hjælp med at komme videre med deres besvarelse.
 • Du kan også lukke for en deltagergruppe eller for hele undersøgelsen, såfremt der skulle være behov herfor.