Fane ”DELTAGERE”

Tanken bag Klassetrivsel-undersøgelser er at få indblik i trivslen for hver enkelt deltager og for fællesskabet. Derfor tilføjes deltagerne i grupper tilknyttet et fællesskab. Dette fællesskab kaldes deltagergruppen og er ofte (men ikke nødvendigvis) en klasse. Det kan også være andre grupperinger af deltagere (f.eks. skolens kor, pige- eller drengegruppen i en klasse, valgfag på tværs af flere klasser, skolens personale osv.)

Tilføj deltagere (Quick-guiden):

 

  1. Først skal deltagergruppen oprettes:
  2. Tryk ”OPRET DELTAGERGRUPPE”
  3. Tilføj navn til deltagergruppen
  4. Tryk ”GEM”
  5. Vær opmærksom på, at deltagergrupperne sorteres numerisk/alfabetisk i oversigten

 

  1. Derefter tilføjes deltagere til deltagergruppen:
  2. Tryk ”TILFØJ DELTAGERE” (under valgte deltagergruppe): åbner slide-in. Sorteringen af grupperne afhænger af, hvordan grupperne er opdelt på enheden, i eksemplet i Klassetrivsel er forløbet beskrevet for en enhed med årgange og klasser
  3. På første slide-in ” TILFØJ DELTAGERE”: oversigt over årgange. Markerer brugeren f.eks. en eller flere årgange, lægges disse i samme deltagergruppe
  4. På anden slide-in ” TILFØJ DELTAGERE”, efter tryk på en årgang (uden at have valgt årgangen): oversigt over klasserne på årgangen. Markerer brugeren f.eks. en eller flere klasser, lægges de i same deltagergruppe
  5. På tredje slide-in ” TILFØJ DELTAGERE”, efter tryk på en klasse (uden at have valgt klassen): oversigt over deltagerne i valgte klasse. Der kan vælge alle eller en gruppe af deltagerne, der skal tilføjes samme deltagergruppe

Vigtigt at vide, når deltagere placeres i deltagergrupper!

En deltager kan kun lægges til en deltagergruppe i den enkelte undersøgelse. Deltagerne kan lægges til både inden, undervejs og efter, at brugeren er færdig med indholdet i trivselsundersøgelsen. Der kan lægges en eller flere deltagergrupper til undersøgelsen. Lægges flere deltagergrupper til, sorteres deltagergrupperne numerisk og alfabetisk efter deltagergruppens titel.

Efter undersøgelsen er udgivet, er deltagergruppen låst, og deltagerne kan ikke fjernes, og der kan ikke lægges nye til.

 

En deltagergruppe kan rumme en eller flere grupper (f.eks. klasser). Når der lægges flere deltagergrupper (klasser) til en undersøgelse, skal brugeren tage stilling til, hvorvidt de skal placeres i hver deres eller samme deltagergruppe fordi: deltagergruppen bestemmer, hvem deltagerne kan vælge mellem i sociogramsspørgsmålene, det betyder:

    • Deltagere, som er placeret i samme deltagergruppe (kan også kaldes sociogruppen), kan vælge hinanden i alle sociogramsspørgsmål i den aktuelle undersøgelse
    • Deltagere kan altså ikke vælge deltagere fra andre deltagergrupper, selv om de er i samme undersøgelse

Og desuden fordi:

    • Resultaterne af undersøgelsen deles på niveauet deltagergrupper

Billeder af deltagerne

På sociogramspørgsmålene kan deltagerne vises henholdsvis med navn eller med billede og navn.

Det er enhedsadministratorens opgave at tilføje billeder til den liste med deltagere, som opbevares centralt i enhedens Klassetrivsel (læs evt. mere i e-learningen om ”Administration”). På deltagergrupper, hvor enhedsadministratoren har tilføjet billeder af deltagerne, kan der anvendes billeder af deltagerne. Disse vises for deltagerne, når de besvarer sociogramsspørgsmål.

Brug billeder af deltagerne i undersøgelsen:

 

  1. Først skal brug af deltagerbilleder aktiveres:
  2. Vælg fane ”INDSTILLINGER”
  3. Sæt flueben ud for ”BENYT DELTAGERBILLEDER”
  4. Derefter aktiveres deltagerbilleder på den eller de deltagergrupper, hvor deltagerbillederne skal vises:
  5. Vælg fane ”DELTAGERE”
  6. Tryk enten på knappen ”OPRET DELTAGERGRUPPE” for at oprette ny deltagergruppe
  7. ELLER
  8. Vælg deltagergruppen, hvor der skal benyttes deltagerbilleder og tryk på knappen ”REDIGER”
  9. For begge gælder: Flueben i ”BENYT DELTAGERBILLEDER” = billeder af deltagerne vises på sociogramsspørgsmål